Αξιοθέατα και Διασκέδαση

Αξιοθέατα και Διασκέδαση

Η Πάργα είναι ο παράδεισος του ρομαντικού επισκέπτη

Ο παράδεισος των ρομαντικών, μία βόλτα στα στενά δρομάκια με θέα τα αρχοντικά επηρεασμένα από την επτανησιακή αρχιτεκτονική, γεμάτα από λουλούδια, ενώ για όσους προτιμούν νύχτες με ξεφάντωμα, τα κέντρα διασκεδάσεως, τα club, τα μπαρ, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια δίνουν ένα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στη μικρή πόλη.

Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το ενετικό κάστρο, που δεσπόζει στα βόρεια του λιμανιού, απολαμβάνοντας την γραφική διαδρομή μέσα από τα παραδοσιακά στενά και την ατέλειωτη θέα. Εξαιρετικό επίσης είναι το κάστρο του Αλή Πασά στο χωριό Τρίκορφο, που απέχει 4 χιλιόμετρα από την Πάργα με εξίσου μοναδική θέα.

Η Πάργα είναι ο παράδεισος του πεζοπόρου, ο ενετικός ελαιώνας, οι γύρω λόφοι και οι ακτές είναι ιδανικές για τους πεζοπόρους, αξίζει να ανaφερθούμε στο βιβλίο του βρετανού Lance Chilton που αναφέρει ορισμένες διαδρομές στην Πάργα με τίτλο “Walks in Parga”. Μπροστά στον όρμο βρίσκεται το καταπράσινο νησάκι της Παναγίας με το γραφικό ομώνυμο εκκλησάκι και απομεινάρια του γαλλικού κάστρου. Αξιόλογες είναι επίσης οι παλιές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Αγίας Ελένης με θαυμάσιες αγιογραφίες.

Στον όρμο της παραλίας του Βάλτου είναι χτισμένο το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών, το οποίο ίδρυσε η Άννα Κομνηνή περί τις αρχές του 11ου αιώνα. Στο εκκλησιαστικό μουσείο της Πάργας εκτίθενται ιερά σκεύη, άμφια, εικόνες, χειρόγραφα, ευαγγέλια και ένας χρυσοκέντητος επιτάφιος του 17ου αιώνα.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.